Zamieszczone przez Vojtek1,9tdi
Sprężyny KYB K-Flex
Zwiń
X
-
Sprężyny KYB K-Flex
Witam,
Czy ktoś zakładał sprężyny http://www.kyb-europe.com/kyb-poland/spring-coils.html do OI?
Zastanawiam się czy będą trochę twardsze niż oryginały? Wiem, że to zamiennik serii, ale KYB często robił trochę lepsze zamienniki, więc i sprężyny są może trochę twardsze?
Jeśli ktoś ma doświadczenia w tym temacie, będę wdzięczny jeśli się nimi podzieli.
-
-
yo ja zakładałem do swojej Octavki właśnie te sprężyny. A kupiłem je za ok.85 zł. u mnie w sklepie jakaś promocja z 130 była. Po założeniu +3cm odrazu już przejechałem na nich jakieś 4 tyśiaki i musze przyznać że w porównaniu z oryginałami (co prawda miały troche ponad 100 tysi) jest różnica 5 osób + bagaże i nawet tyłem do krawężników dojeżdzałema samemu jako kierowca dodam że o wiele lepiej tył trzyma się drogi lepiej wybiera nierówności i je tłumi no i lepiej się prowadzi.
Pamiętaj jeśli ci pomogłem daj +
dziękiPamiętaj-Serwis to ostatecznosć...
Komentarz
-
-
ja mam założone z tylu sprężyny KYB są krótsze od oryginału o ok. 1,5 zwoju ale twardsze dołożyłem do tego amorki Sachs i moim zdaniem nie widać różnicy w wys zawieszenia a chyba jest deko sztywniejszy, twardszyAuto: Skoda Octavia I
Kolor: Srebrny
Pojemność: 1,8T 20V
Moc: 150KM
Typ silnika: AGU
Gaz: STAG-4
Komentarz
-
-
W1Michał, co do wysokości ciężko powiedzieć ale nie sądzę żeby była różnica, skoro są zamiennikami to dlaczego miałyby mieć inne parametry? Natomiast po zmianie ze starych, które wykonały sporą ilość cykli (dodatkowo wpływ czynników atmosferycznych, wilgoć itp.) które przyczyniają się do zmian strukturalnych (między cząsteczkowych) musi być poprawa. Może amory już nie trzymają? Raczej nikt jasno nie napisze co się stanie po zmianie, to zależy. Trzeba by porównać oba nowe zestawy już zamontowane. U mnie po zmianie amortyzatorów b. się podniosło, szczególnie tył (ale miały spory przebieg), sprężyny nie ruszane.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez scr008można założyć chyba tuleje dystansowe podwyższające auto
Instrukcja: http://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Octavia/69
Komentarz
-
Komentarz